29.3 C
Malaysia
Thursday, September 28, 2023

Datuk Vida turun RM400,000 untuk single baharu ‘Ku Ikhlaskan’ dan muzik video

Vida turun RM400,000 untuk singKUALA LUMPUR, 21 Mac — Mogul kosmetik Malaysia Datuk Seri Vida membuat kemunculan semula dalam persada muzik tempatan dengan keluaran terbarunya, Ku Ikhlaskan.

Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman yang sering mengusik coretan lagu baharunya di Instagram sejak seminggu lalu akhirnya menayangkannya di Youtube pada jam 3 pagi.

Lelaki berusia 50 tahun itu memberitahu MStar bahawa muzik video (MV) itu sepatutnya dikeluarkan lebih awal tetapi terpaksa ditangguhkan kerana faktor teknikal yang tidak dijangka.

Vida dilihat berpakaian dalam lapan pakaian unik berbeza dalam MV bersama-sama dengan solek berwarna-warni.

Pembantu baharunya, Qush turut dipaparkan dalam MV yang mungkin dilihat sebagai antagonis dalam video berdurasi lima minit itu.

Lagu ciptaan Amy Ukays dan muzik video yang dirakam selama lima hari di Kuala Lumpur dan Genting Highlands itu menelan belanja Vida sebanyak RM400,000.
Walaupun video muzik itu dikeluarkan pada awal pagi, Vida bersyukur atas maklum balas tersebut.

“Ia sepatutnya dikeluarkan pada pukul lima petang tetapi terdapat beberapa masalah teknikal.

“Setelah menunggu sekian lama, saya memutuskan untuk mengeluarkannya pada pukul tiga pagi. Saya terharu dengan jawapan; ramai yang ikhlas dalam komen.

"Saya tidak pernah menerima pujian sebegini, saya hanya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua," katanya sambil menambah bahawa dia berharap mendapat tiga juta tontonan dalam masa tiga hari.

Vida berkata, Ku Ikhlaskan bukan sahaja mengenai kehidupan peribadinya sendiri tetapi juga menyentuh rollercoaster emosi yang dialaminya.

Tambahnya, semua hasil daripada lagu itu akan disumbangkan kepada pusat Tahfiz dan Syahadah miliknya yang sedang dalam pembinaan.

Video muzik itu telah ditonton lebih 300,000 tontonan dengan lebih 20,000 suka pada masa penulisan.

Walaupun Vida tidak menjadi trending di mana-mana platform media sosial tempatan buat masa ini, terdapat beberapa sebutan mengenai lagu baharunya itu.

"Sial, lagu Vida baru ini sebenarnya agak bagus, kalaulah ada orang yang boleh cover lagu ini," tweet pengguna farahnatasya.

“Berhenti menekankan tesis saya untuk menonton video ini. Sekarang saya tidak tahu sama ada saya lebih tertekan atau agak terhibur," cuit pengguna chaaaadddd.

“Lagu itu bagus, Datuk tetapi saya agak terkejut selepas melihat kepala anda keluar dari bingkai gambar secara tiba-tiba,” komen pengguna Sitisalbiah1984 di Instagram.

Ini bukan kali pertama Vida berada di gerai rakaman kerana dia telah mengeluarkan beberapa lagu dalam tempoh lima tahun yang lalu termasuk single pertama 2017 I Am Me, lagu Hari Raya 2018 Lavida Raya dan Lavida Go Bola 2018 yang dikeluarkan sempena Piala Dunia FIFA 2018.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar