24.3 C
Malaysia
Thursday, December 7, 2023

Crypto.com Ingin Memasuki Pasaran Malaysia

Crypto.com, aplikasi pertukaran mata wang kripto yang berpangkalan di Singapura, nampaknya sedang mengembangkan tenaga kerjanya ke Malaysia. Menurut laporan oleh Rnggt, syarikat itu baru-baru ini telah meletakkan kekosongan untuk beberapa jawatan sepenuh masa melalui perniagaan dan perkhidmatan dalam talian berorientasikan pekerjaan LinkedIn, dengan entri terbaru diterbitkan hanya dua hari lalu.

Bagi yang belum tahu, aplikasi Crypto.com berfungsi sebagai platform sehenti di mana pengguna boleh membeli dan menjual, serta mengakses, mengurus dan membelanjakan mata wang kripto yang berbeza. Syarikat itu juga menawarkan kad prabayar Visa daripada pelbagai peringkat yang membolehkan pengguna membelanjakan mata wang kripto mereka di bawah token asli CRO syarikat itu sendiri. Selain itu, ia baru-baru ini membuka pasaran NFT sendiri melalui laman web rasminya juga, yang membolehkan pengguna membeli, menjual dan mempamerkan karya seni mereka.

Antara yang ada ialah jawatan Pengurus Besar, yang akan merancang strategi pasaran syarikat, pengenalan, pemasaran dan sebagainya. Selain itu, Crypto.com juga sedang mencari individu untuk peranan berasaskan pengurusan di bawah pemerolehan bakat, pertumbuhan kreatif, pembangunan aplikasi android dan banyak lagi.
Perlu juga dinyatakan bahawa kebanyakan jawatan disenaraikan sebagai pekerjaan jauh, membayangkan bahawa mereka yang mengisi kekosongan ini akan bekerja secara bebas. Walaupun berkembang ke Malaysia, masih tidak diketahui sama ada syarikat itu merancang untuk membuka pejabat tempatan dalam masa terdekat.

Tidak dinafikan, kemasukan Crypto.com ke tempat tempatan akhirnya akan menyaksikan ia bersaing dengan bursa aset digital lain yang telah pun bertapak di Malaysia. Ini termasuk syarikat dan aplikasi seperti Luno, SINEGY dan lain-lain.

Sumber: Rnggt / Crypto.com 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 7, 2023 4:34 am

Latest Articles

Skip to toolbar