23.3 C
Malaysia
Sunday, June 4, 2023

China Klon Classic Mini, Mahu Membawanya Kembali Sebagai EV

Mini asal telah dikeluarkan dari pengeluaran pada tahun 2000, tetapi kini mereka mahu menghidupkannya semula di China untuk menghirup elektron.
Kereta peniru Cina tidaklah sama biasa seperti sedekad yang lalu, kerana pembuat kereta tempatan dari Republik Rakyat sedang membina kereta yang lebih baik dan lebih asli, sebahagiannya terima kasih kepada banyak pereka dan jurutera yang kini dapat mereka beli daripada pembuat kereta yang kompetitif dan mapan . Tetapi klon tidak mati di China, kerana imej ini jelas menunjukkan Mini Cooper lama akan mencadangkan.

Car News China berkata sebuah syarikat China bernama Beijing Esch Technology baru sahaja memohon paten pada reka bentuk yang jelas sekali merupakan Mini lama. Pasti, terdapat beberapa perubahan, terutamanya tertumpu pada bahagian hadapan yang mempunyai reka bentuk yang lebih lancar sedikit, tetapi selain itu, reka bentuk dan perkadaran kelihatan sama dengan yang asal.
Tetapi anda benar-benar perlu membandingkan foto ikon dan usaha peniru ini untuk benar-benar melihat perbezaannya - mereka tidak cuba menyembunyikan sumber reka bentuk mereka untuk kenderaan ini, seperti yang telah cuba dilakukan oleh pereka kereta peniru sebelum ini dengan menggabungkan ciri reka bentuk daripada kenderaan lain untuk cuba menafikan apa yang mereka salin pada mulanya.
Belum ada maklumat mengenai spesifikasi, tetapi menurut sumber, kenderaan itu berkemungkinan besar akan berpegang pada susun atur pacuan roda hadapan yang asal, dengan motor di bawah hud, hanya memandu roda hadapan. Perlu diingat bahawa syarikat di belakang ini mungkin memilih untuk menjadikannya lebih besar sedikit daripada yang asal untuk memberikan lebih banyak ruang dalaman; dimensi tidak dinyatakan dalam permohonan paten, jadi kami belum dapat menyatakan saiznya akan sama.

Kami juga tidak tahu bila dan sama ada kenderaan ini akan debut, atau apa yang pemilik semasa nama Mini akan katakan mengenainya, tetapi kami pasti akan memerhatikan untuk melihat bagaimana projek ini berkembang dalam perjalanan ke pengeluaran.

Sumber : Inside EVs

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
18,510
Total active cases
Updated on June 3, 2023 4:48 pm

Latest Articles

Skip to toolbar