22.9 C
Malaysia
Friday, September 29, 2023

Bukan Jepun, Tapi Di Malaysia! Tular Pelajar Tunduk Selepas Pemandu Memberi Laluan

Dalam video TikTok yang dimuat naik oleh pengguna syedazzman, seorang pelajar perempuan dilihat menunduk sopan kepada kereta selepas dia melintasi lintasan zebra.
Video itu dirakam dengan kamera pemuka, di mana pemandu itu dilihat memecut laju dan memberi laluan kepada gadis yang memakai pakaian seragam pelajar. Gadis itu tunduk pada pemandu selepas itu dan suasananya kelihatan di luar sekolah.
“Jepun ❌ Malaysia ✅ #tetap” tertera pada kapsyen. Video tersebut dibandingkan dengan Jepun kerana pelajar Jepun terkenal dengan kesopanan mereka dan ada juga video yang menjadi viral pada tahun-tahun sebelumnya di mana pelajar Jepun tunduk ketika melintas jalan.

Menjawab video tersebut, netizen meninggalkan komen yang menyentuh hati seperti,
Ramai netizen memujinya kerana bersikap sopan, ada juga yang mengatakan bahawa sikap sebegini harus dinormalkan. Ada juga yang memberi komen bahawa mereka akan melakukan perkara yang sama, atau akan mengangkat tangan sebagai tanda mengucapkan terima kasih. Sehingga masa penulisan, video itu telah menerima lebih daripada 1 juta tontonan dan 167k suka.

Kami berharap lebih ramai rakyat Malaysia dapat diilhamkan dengan video yang menaikkan semangat seperti itu dan belajar untuk menjadi lebih sopan dan hormat dalam kehidupan seharian kita. Tahniah kepada pelajar tersebut dan semoga dia berjaya dalam pelajaran!

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar