24.3 C
Malaysia
Wednesday, September 27, 2023

Bintang Gusti Malaysia Ayez Shaukat Membuat Debut Kemenangannya Di AS

Dia adalah ahli gusti Asia Tenggara pertama yang muncul dalam pertunjukan yang berpangkalan di AS.
Ahli gusti profesional Ayez Shaukat-Fonseka Farid mencatatkan debut kemenangan dalam rancangan Reality of Wrestling (ROW) yang berpangkalan di Houston, Texas.

Pada perlawanan pertamanya, Shaukat tampil di hadapan penonton yang berpakaian songket hijau bersama tanjak yang direka oleh Paul Carling, pereka pakaian dari Sarawak.

Ahli gusti Malaysia itu mengambil masa empat minit sebelum mengalahkan Jonathan J Vega, menyebabkan juruhebah rancangan itu menyatakan bahawa Shaukat telah membuat penampilan sulung yang mengagumkan dalam persembahan itu.
Beliau juga merupakan ahli gusti Asia Tenggara pertama yang muncul dalam ROW. Rancangan itu, yang hanya tersedia dalam saluran The CW Amerika Syarikat, dimiliki oleh Hall of Famer WWE dua kali, Booker T.
@m_noordin_85

Bintang gusti negara “Ayez Shaukat” adalah anak 🇲🇾 pertama berjaya memijak kaki di Pentas “Reality Of Wrestling” milik Booker T.. Dalam penampilan pertama beliau juga berjaya menewaskan Jonathan Vega.. #ayezshaukat #realityofwrestling #erafm #suriafm #fypmalaysia🇲🇾 #anakmalaysia #supportlokal

♬ original sound – Mohd Noordin Shariff – Mohd Noordin Shariff
Menerusi laman sosial Facebook, Shaukat yang mempunyai pelbagai bakat itu berkata, dia bersyukur dengan keyakinan yang ditunjukkan pihak produksi kepadanya kerana diamanahkan untuk menjadi salah seorang watak hero dalam rancangan itu.

Shaukat yang juga pelakon dan pengarah berkata, dia telah menerima tawaran untuk muncul dalam program gusti sejak 2020 tetapi penampilan sulungnya tertangguh berikutan kekangan mendapatkan visa akibat pandemik Covid-19.

Dia akhirnya pergi ke AS awal bulan ini selama dua minggu untuk merakam enam episod pertunjukan di Stadium Arena Gim Dunia, Texas.

Mengulas mengenai pilihan almari pakaiannya, Shaukat berkata bahawa dia mahu mempromosikan "identiti dan imej Nusantara kepada mata Hollywood."

Walaupun dia berbangga dengan pencapaiannya untuk menembusi pasaran hiburan AS, dia bagaimanapun mengeluh kekurangan peluang yang diterimanya di Malaysia, sambil menambah bahawa dia biasanya pilihan terakhir untuk mana-mana peranan atau hanya akan diberi panggilan oleh pasukan produksi jika bajet rendah.
“Apapun, saya bangga muncul di (rancangan) TV USA. Alhamdullilah, walaupun saya tidak dihargai di sini, saya tetap dipandang tinggi di luar negara,” tulis pengasas Gusti Profesional (Malaysia) dan Pengarah APAC Wrestling itu di akaun media sosialnya.

Shaukat pernah muncul dalam telefilem Budak Lorong dan juga mempunyai watak dalam filem 'Juvana 2' dan 'Juvana 3'. Beliau juga merupakan pelakon dan penolong pengarah filem Gila Gusti dan sebuah filem pendek berjudul Taruh.

Dia juga mempunyai pengalaman mengarahkan filem Inggeris bertajuk 'Dark Eye' untuk Amazon.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar