30 C
Malaysia
Tuesday, September 27, 2022

Bengang Jiran Letak Sampah Dalam Kereta Akibat Salah Lot Parking

Pemilik lot parkir berkenaan didakwa telah bertindak mengumpil dan membuka kereta jirannya untuk memasukkan sampah di tempat duduk pemandu.

Hidup berjiran ini memang kena bersedia dengan pelbagai jenis ragam. Kalau dapat jiran yang baik, memang bersyukur sangat sebab tak banyak buat hal. Tapi jika dapat sebaliknya, pening juga tu.

Sebelum ini, pernah tular satu kes di Lumut, Perak apabila jiran tumpang jemur baju pada pagar rumah orang lain. Bukan satu, tapi LIMA rumah ya! Tak pernah dibuat orang.

Jiran ‘sumbat’ sampah dalam kereta jiran kerana tersalah ambil lot parking

Menerusi perkongsian dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok (bundlekitaa_) dimuat naik baru-baru ini, keretanya dipercayai telah ‘disumbat’ dengan sampah di bahagian tempat duduk pemandu sehingga menyebabkan bau busuk.

Lelaki ini yang bekerja sebagai pramugara menjelaskan perbuatan itu dilakukan oleh jirannya sendiri gara-gara tersalah masuk petak parkir dan menyebabkan tayar keretanya dikunci oleh pengawal keselamatan.

Kereta berkunci tetapi macam mana jiran dia boleh masukkan sampah?

Menurut lelaki ini, pemilik lot parkir itu didakwa telah bertindak mengumpil dan membuka kereta berkenaan untuk memasukkan sampah sarap.

Selepas kejadian tersebut, pemuda ini terus membuat laporan polis dan menceritakan hal sebenar.

Video yang dimuat naik itu mendapat perhatian ramai dan telah meraih 2.4 juta tontonan ketika artikel ini ditulis.

@bundlekitaa_

Apalah nasib dapat jiran busuk hati buat macam ni kat kereta orang 😢 Sabarlah wahai hati .. Kereta peninggalan arwah ayah .. #fypdongggggggg #fypage #fypシ

♬ original sound – Bundlekitaa_ – Bundlekitaa_

Orang ramai beri pendapat yang berbeza-beza

Di ruangan komen, pelbagai pendapat diberikan oleh pengguna media sosial. Rata-ratanya tidak menyokong perbuatan meletakkan kereta di di petak parkir orang lain.

Pada masa sama, ada juga yang ‘back-up’ mangsa kerana menganggap perbuatan membuka dan memasukkan sampah ke dalam kenderaan seseorang adalah sesuatu tidak beradab.

Bila dah jadi macam ini, harapnya kita semua boleh ambil pengajaran daripada apa yang berlaku.

Sumber : The Rakyat Post

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
0FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
24,021
Total active cases
Updated on September 27, 2022 6:52 am

Latest Articles

Skip to toolbar