22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Begini Cara Valet Di Sunway Mentari Meletak & Mengeluarkan Kereta Oleh Pakar

Minggu lalu, kami bercakap tentang tempat letak kereta yang 'luar biasa' di suatu tempat di Sunway Mentari dan bagaimana valet berjaya meletakkan kereta yang sangat dekat antara satu sama lain - yang menjadi misteri besar tentang bagaimana mereka melakukannya.
Lelaki yang kami bercakap, Rammy memberitahu kami bahawa dia akan berkongsi beberapa video di akaun TikToknya dan membongkar misteri itu. Jika anda masih tidak faham tentang 'kaedah letak kereta', inilah caranya!

Tempat letak kereta dengan kemahiran

Meletakkan kereta berdekatan antara satu sama lain jelas memerlukan kemahiran yang tidak akan menyebabkan kerosakan kepada kenderaan lain. Valet akan meletakkan kereta berdekatan antara satu sama lain untuk menjimatkan ruang.
Bunyi agak mudah, bukan? Sekarang, bagaimana jika pemilik kereta kembali dan anda perlu mengeluarkan kenderaannya dari tempat letak kereta, yang terletak di tengah-tengah di mana pintu masuk ke dalam kereta kelihatan mustahil?

Brek tangan ke bawah

Inilah rahsianya.
Apabila kereta diparkir, valet sebenarnya tidak menarik brek tangan ke atas. Mereka meninggalkannya dan tidak disentuh.

Jadi jika kereta anda berada di suatu tempat di tengah, valet hanya akan menolak kereta ke hadapan sehingga pintu di tempat duduk pemandu boleh dibuka.
Jika anda bertuah dan tempat letak kereta di sebelah kereta anda tidak diduduki, anda boleh memasuki kenderaan anda dan memandu pergi, menjimatkan kekuatan dan tenaga valet.

Sumber : World Of Buzz

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar