23.4 C
Malaysia
Saturday, June 3, 2023

Apple WWDC Akan Berlangsung Dalam Talian Sekali Lagi Jun Ini

Apple akan menganjurkan Persidangan Pembangun Seluruh Dunia (WWDC) tahunannya dalam format dalam talian sekali lagi tahun ini. Dijadual berlangsung dari 6 hingga 10 Jun, ini adalah kali ketiga berturut-turut acara itu berlangsung di ruang maya.

Seperti biasa, acara itu dijangka mendedahkan kemas kini perisian utama seterusnya untuk iOS, iPadOS, macOS, watchOS dan tvOS. Apple mendakwa bahawa ia mempunyai komuniti lebih daripada 30 juta pembangun, yang akan mengambil bahagian dalam acara selama seminggu secara percuma yang merangkumi ucaptama, pembentangan State of the Union, sesi maklumat dan banyak lagi.
Di samping itu, gergasi teknologi itu mengadakan pertandingan khas untuk menggalakkan minda muda membuat kod menggunakan bahasa pengaturcaraan Swiftnya. Cabaran Pelajar Swift menjemput pelajar untuk menyerahkan apl berasaskan Swift mereka dan berpeluang memenangi keahlian selama setahun dalam Program Pembangun Apple.
Kebanyakan pengguna akan tertumpu pada iOS 16, yang secara tradisinya diumumkan pada bulan Jun di WWDC dan dikeluarkan pada bulan September. Terdapat juga khabar angin bahawa Apple akan memperkenalkan Mac Pro dan iMac Pro yang diperbaharui dengan cip Apple Silicon tetapi sudah tentu, kita perlu menunggu sehingga Jun untuk mengetahui sejauh mana kebenaran khabar angin ini.

Sumber: Apple

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
18,510
Total active cases
Updated on June 2, 2023 4:28 pm

Latest Articles

Skip to toolbar