22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Anda Kini Boleh Menamatkan Teg RFID Touch n Go Dalam Talian

Touch n Go (TnG) memudahkan pengguna untuk menamatkan teg RFID mereka sekiranya mereka perlu berbuat demikian. Walaupun penamatan teg sebelum ini perlu dilakukan secara manual, ia kini boleh dilakukan secara dalam talian dengan beberapa klik melalui portal RFID syarikat.

Apa yang anda perlu lakukan ialah log masuk ke akaun anda, cari teg RFID khusus yang ingin anda tamatkan di bawah bahagian "Kenderaan Saya", dan klik pada butang "Tamatkan teg" dalam menu lungsur turun tindakan. Anda kemudiannya perlu menyatakan alasan anda untuk menamatkan teg, mulai dari penamatan sukarela hingga kenderaan anda dijual atau dicuri.
Sebelum ini, agak menyusahkan untuk menamatkan teg kerana ia memerlukan anda sama ada menghantar e-mel kepada TnG atau menghubungi talian hotline perkhidmatan pelanggan. Mengulangi lebih jauh lagi, penguji perintis teg RFID dahulunya perlu menyerahkan semua butiran mereka dalam Borang Google untuk meminta penamatan.

Teg tidak boleh dipindah milik dan setiap satu terikat secara unik kepada pelanggan dan kenderaan berdaftar. Dalam Soalan Lazimnya, syarikat itu menjelaskan bahawa ia tidak akan membayar balik tambang yang dikenakan ke e-dompet anda jika anda menjual kenderaan anda dan gagal menamatkan teg RFID anda.
Anda juga harus ingat bahawa jika teg RFID anda rosak, anda tidak perlu menamatkannya dan membeli yang baharu kerana anda berhak mendapat satu penggantian percuma. Walau bagaimanapun, jika anda menamatkannya, anda kehilangan hak anda untuk penggantian percuma; mereka yang menggunakan tag daripada program perintis RFID tidak layak untuk penggantian.

Sistem pembayaran tol itu bertujuan menyediakan perjalanan yang lebih lancar untuk penumpang yang melalui jalan tol, dengan beberapa plaza tol turut melaksanakan sistem Pengecaman Plat Nombor Automatik (ANPR). Selain itu, tag RFID juga digunakan untuk membayar petrol di stesen minyak tertentu di Lembah Klang.

Sumber: TnG

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 7:17 pm

Latest Articles

Skip to toolbar