21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

AMD buka kemudahan kejuruteraan baharu di Pulau Pinang

AMD dalam satu kenyataan akhbar hari ini mengumumkan pelancaran kemudahan Kejuruteraan Penyelesaian Platform Pelayan (SPSE) di Malaysia. Terletak di Pulau Pinang, kemudahan baharu itu akan menjadi tempat kemudahan kejuruteraan hujung-ke-hujung dan penting dalam memacu keupayaan generasi akan datang untuk peranti pemproses pelayan EPYC.

Langkah itu adalah sebahagian daripada dorongan AMD dalam ruang pusat data dan penyelesaian masalah serta membantu menyelesaikan cabaran paling sukar di dunia dengan teknologi peneraju industri. Dengan itu, kemudahan SPSE baharu akan bekerjasama dengan pelanggan dan rakan kongsi untuk menyediakan penyelesaian jangka pendek dan panjang

Ketua Pembangunan untuk AMD Server Engineering Malaysia, Lau Wai Shin berkata bahawa syarikat itu teruja untuk mengembangkan kehadirannya di negara kita. Tambahan pula, Lau juga memuji bakat kejuruteraan yang luar biasa di wilayah Pulau Pinang.

Oleh itu, AMD menjangkakan langkah ini akan menjadi pemacu utama untuk kemajuan kejuruteraan pelayan masa depan untuk pelanggan, rakan kongsi dan ekosistem yang lebih luas. Selain itu, dengan memanfaatkan kekuatan dan bidang kepakaran yang saling melengkapi, AMD akan secara kolaboratif mencari penyelesaian yang kreatif dan berkesan untuk menyampaikan pengalaman pengguna akhir generasi akan datang.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar