22 C
Malaysia
Wednesday, December 6, 2023

Aliff Syukri mohon maaf atas video Hari Raya, merayu orang ramai supaya meninggalkan keluarga daripada kontroversi

PETALING JAYA, 26 April — Tokoh kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman menggesa orang ramai supaya tidak melibatkan ahli keluarganya dalam kontroversi membabitkan muzik video Hari Raya beliau baru-baru ini.

“Saya minta maaf kepada semua orang yang tersinggung dengan lagu dan video itu, tetapi tolong jangan bawa keluarga saya ke dalam perkara ini.
"Terutama ibu saya, kerana dia kini sedang mengerjakan umrah," katanya kepada Kosmo! dalam talian.

Akhbar berbahasa Melayu itu melaporkan usahawan itu sebelum ini menghabiskan masa hampir lima jam di ibu pejabat Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Aliff diselar secara terbuka minggu lalu kerana video muzik terbarunya Kelepok Raya yang memulakan kerjaya pada 20 April.

Sebahagian besar kontroversi tertumpu pada tingkah laku "kewanitaan" penari sandaran yang dipaparkan dalam video itu, yang menurut beberapa pengkritik adalah tidak sesuai, terutamanya semasa bulan suci Ramadan.

Menteri Komunikasi dan Multimedia Tan Sri Annuar Musa berkata semalam (25 April) bahawa isu itu akan disiasat di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, dan mereka yang terlibat akan dipanggil untuk disoal siasat.

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 5, 2023 6:16 pm

Latest Articles

Skip to toolbar