32.1 C
Malaysia
Wednesday, September 27, 2023

Adakah sebuah salun rambut di Puchong ditangkap kerana menawarkan ‘perkhidmatan istimewa’?

SEBUAH salun rambut yang BARU DIBUKA membuat kejutan baru-baru ini apabila gambar hari pertama beroperasi menjadi tular, memaparkan wanita berpakaian minim menggunting rambut kepada pelanggan dengan harga RM1. Bagaimanapun, imej yang dikongsi di media sosial memberi gambaran bahawa salun itu turut menawarkan "perkhidmatan urutan khas".
Ia tidak mengambil masa lama sebelum gambar majlis perasmian salun rambut yang disiarkan di media sosial menjadi viral, dengan ramai yang beranggapan bahawa 'pendata rambut' dalam pakaian seksi menawarkan lebih daripada sekadar potongan rambut.

Gambar-gambar itu menimbulkan salah faham sehinggakan salon yang terletak di Puchong, Selangor itu terpaksa memadam semua imej dan menghantar beberapa mesej yang menegaskan ia hanyalah studio rambut biasa dan tiada "perkhidmatan urutan khas" ditawarkan.

Ia berkata "penggaya" yang ditampilkan adalah model yang diupah untuk majlis perasmiannya dan gambar itu bertujuan untuk "lucu sahaja".
Pihak salun itu juga membuat laporan polis berhubung berita palsu yang disebarkan mengenai mereka, mengatakan gambar tersebut adalah untuk tujuan promosi sahaja dan ia bukan rumah urut.

Ia juga memberi amaran kepada orang ramai yang menghubungi kedai mereka untuk mencari sesuatu selain potongan rambut bahawa mereka akan membuat laporan polis terhadap mereka kerana "mengganggu kedai saya bekerja (sic)".

Perkara ini tidak terlepas daripada perhatian Majlis Bandaraya Subang Jaya (MBSJ) yang menghantar pegawai penguat kuasa ke salun berkenaan untuk menyiasat.

Apa yang mereka dapati bagaimanapun, salun itu tidak mempunyai lesen yang sah untuk beroperasi.

MBSJ dalam satu kenyataan berkata pihaknya mengeluarkan dua notis kompaun kepada salun itu kerana beroperasi tanpa lesen dan menayangkan iklan tanpa lesen.

Walau bagaimanapun, mesti dikatakan bahawa semua model mempunyai gaya rambut yang sangat tampan.

Sumber : The Star Online / AJ Hair Studio

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang subscirbe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar