21.1 C
Malaysia
Sunday, October 1, 2023

Ada Jualan “Car Boot” Malaysia Di KLPAC Sabtu Ini!

Ada apa-apa rancangan untuk hari Sabtu ini? Jika belum, bawa rakan atau keluarga anda untuk berkelah di taman! Atau belanja berjimat cermat!
Jika anda tidak biasa dengan ini, 'Kabut In The Park' ialah acara di mana vendor menjual produk mereka dari but kereta mereka. Kebanyakan mereka hanyalah orang seharian yang merapu. Daripada buku, gajet lama dan pakaian hinggalah kepada mainan, tumbuh-tumbuhan dan perhiasan rumah, anda boleh mendapatkan barangan ini dengan murah di sana!

Ia adalah jualan halaman but kereta inisiatif satu orang yang bukan untung, untuk membantu mewujudkan ekonomi bulat untuk Bumi dengan mengurangkan sisa yang masuk ke tapak pelupusan; memberikan kehidupan kedua kepada barang-barang dalam keadaan baik.

Berlangsung Sabtu ini (28 Mei 2022) di Kuala Lumpur Performing Arts Centre (klpac) di Sentul Park, acara bermula esok dari 9 pagi hingga 2 petang dan tiada yuran kemasukan, ia adalah jualan but kereta jimat, semua dijemput! Sebahagian daripada yuran vendor disalurkan kepada klpac, untuk membantu mengekalkan bangunan sebagai organisasi seni bukan untung.
Dengan kerjasama @rimbaintown kali ini, Kabut In The Park mempunyai kira-kira 40 vendor untuk anda beli-belah sehingga anda tercicir, beberapa aktiviti bermain seperti melukis batik dan tie-dye dan juga beberapa makanan ringan untuk anda makan di vendor terpilih .

Selain daripada menyemak imbas produk pada jualan but kereta, anda juga boleh pergi berkelah di taman bersama rakan atau keluarga anda! Mereka juga mempunyai penyewaan tikar berkelah jika anda tidak mempunyai tikar sendiri.
‘Kabut In The Park’ dikenali untuk menganjurkan jualan but kereta yang kerap (ini adalah edisi 6.1 mereka) yang bermula pada 2019 di mana vendor akan menjual barangan atau produk mereka dengan harga murah. Acara sebelum ini mempunyai kamera vintaj, pakaian tersayang, koleksi barbie asli dan juga tumbuhan karnivor.

Ideanya adalah untuk penjual menyingkirkan barangan dalam keadaan baik yang tidak lagi mencetuskan kegembiraan atau keperluan, pembeli untuk mendapatkan tawaran sebenardan untuk semua orang gembira; semuanya sambil mengurangkan sisa "barangan" ini daripada menimbun tapak pelupusan sampah. Jadi, Ibu Bumi pun akan gembira! Semua Vendor dipilih dengan teliti #konmariwarriors.

Evangeline Lim, Pengasas Kabut In The Park kepada TRP
Jika anda merancang untuk pergi, mereka mengesyorkan anda membawa gelas, bekas makanan, kutleri, beg membeli-belah dan juga troli anda sendiri! Kami akan menjadi mesra alam sepanjang jalan!

Sumber : The Rakyat Post

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
11,212
Total active cases
Updated on September 26, 2023 9:33 pm

Latest Articles

Skip to toolbar