21.5 C
Malaysia
Tuesday, December 12, 2023

Bintang-bintang Hollywood yang persis watak yang dilakonkan

Tony Downey Jr.
Tony Downey Jr.
Melulu, penyayang dan menawan. Robert Downey Jr. ialah mulut motor pintar. Dia terkenal kerana membawa dirinya kepada peranan dengan beberapa tweak kecil. Walaupun Downey mampu menghilangkan diri dalam seninya (Chaplin), dia kebanyakannya diminta untuk memainkan peranan yang mencerminkan daya tarikan sarkastiknya. Tony Stark (Iron Man) ialah Downey dan Downey ialah Tony Stark.
Morgan Freeman
Morgan Almighty
Dia bijak, kelakar, baik, dan penuh gaya. Kami berharap Morgan Freeman sebenarnya menjadi Tuhan. Dia pasti mempunyai suara untuk itu. Sama ada filem itu adalah pandangan sinis dan gelap ke dalam fikiran seorang pembunuh bersiri (Se7en), penceritaan dan persembahan yang indah (Shawshank) atau filem superhero (The Dark Knight), Freeman sentiasa Freeman: elegan dan menawan.
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
Dalam kehidupan sebenar, Jackson kelihatan betul-betul seperti dia di skrin: bercakap lurus, tiada karut, walaupun mungkin sedikit kurang ganas daripada beberapa wataknya. Tetapi sebenarnya dialah sebab penonton membeli tiket itu. Jangan main-main dengan formula kemenangan!
Adam Sandler
Adam Sandler 
Telah mencipta kerjaya sebagai lelaki biasa dan tidak rumit. Dia tidak pernah melupakan asal usul kelas pekerjanya. Sandler meletakkan sasarannya untuk menjadi pelawak pada usia muda. Selepas mencapai matlamatnya, dia kelihatan gembira dengan mengekalkan kerjaya sebagai pemain biasa. Walaupun dia telah memainkan peranan yang lebih serius, realitinya dia hanya mahu membuat orang ketawa dan budak lelaki melakukannya.
Emma Watson
Emma Granger
Emma Watson sangat mengagumkan pasukan pelakon di uji bakat Harry Potter sehingga dia mengambil bahagian dalam peranan itu. Pelakon itu sendiri berkata dia sangat mirip dengan Hermione sehinggakan ia akan memusnahkan jika dia tidak mendapat bahagian itu. Teratur, tekun dan penyayang, Emma Watson menunjukkan kepada dunia kekuatan dan kelemahannya semasa dia membesar dalam perhatian.
Bruce Willis
Seorang lelaki aksi pemarah
Geram dan kelakar nampaknya personaliti yang paling rapat dengan Bruce Willis. Tidak ada contoh yang lebih baik daripada ini daripada Joe Hallenbeck dalam 'The Last Boy Scout'. Willis nampaknya baik-baik saja dengan memainkan pelbagai versi dirinya, tetapi jangan tertipu untuk berfikir bahawa dia tidak mempunyai jangkauan melebihi itu. Dia cemerlang dalam beberapa peranan, termasuk 'Pulp fiction,' 'Die Hard,' 'The Fifth Element' dan 'The Sixth Sense.'
Matthew McConaughey
Pesona Selatan
Baiklah, baiklah, baiklah. Pelakon gendang bongo yang merokok herba ini sangat santai sehinggakan walaupun dia menukar dirinya secara fizikal untuk peranan, sentiasa ada sentuhan Matthew McConaughey tentang watak itu.
Clooney
Tolong dapatkan saya doktor
Tampan dan kacak, dia menjadi terkenal dalam drama perubatan 'E.R.' Kini tidak banyak yang boleh dia lakukan tentang penampilannya - syukurlah - tetapi kebanyakan wataknya mempamerkan pesona Clooney itu.
Charlie Sheen
Charlie Sheen
Sukar untuk memikirkan watak yang lebih sesuai untuk Charlie Sheen. Dalam 'Two and a Half Men,' wataknya Charlie Harper adalah sebagai "anak lelaki yang kurang menyentuh realiti." Harper ialah seorang jutawan playboy yang menyayangi wanita dan pihak tetapi tidak suka mengambil tanggungjawab. Itu pada dasarnya Charlie Sheen sendiri.
Jennifer Anniston
Teman serumah yang sempurna
Sedikit pening, lucu dan menakjubkan, Jennifer Anniston sentiasa kelihatan ketinggalan beberapa saat di belakang orang lain. Pandangannya yang tidak rumit tentang kehidupan menjadikannya comel di dalam dan di luar skrin.
Danny Trejo
Lelaki yang menakutkan
Dengan tatu, rambut panjang dan rupa yang boleh membunuh, Danny Trejo telah dilakonkan sebagai jenis penjahat atau antihero yang sama dalam lebih 250 filem. Dalam kehidupan sebenar, dia berada di dalam dan di luar penjara selama bertahun-tahun dan sebenarnya menjadi juara tinju di San Quentin, salah satu penjara paling terkenal di Amerika Syarikat. Dia mungkin kelihatan menakutkan, tetapi Trejo berada di jalan lurus dan sempit hari ini dan seorang lelaki keluarga yang besar.
Christopher Walken
Saya berikan awak jam itu
Christopher Walken mempunyai suara dan keperibadian yang tersendiri sehingga tidak menghairankan dia pada dasarnya melakonkan dirinya dalam hampir setiap peranan yang dia dapat. Terkenal kerana memainkan watak aneh dan luar biasa dengan ucapan karikatur Walken, yang menenangkan dan menjemukan. Oh, dan jika anda belum melihat video ‘Weapon of Choice’ Fat Boy Slim, Walken memang hebat.
Ryan Reynolds
Kacak dan kelakar
Selain dari aspek fizikal, sukar untuk melihat di mana Ryan Reynolds berakhir dan Deadpool bermula. Menawan dan kelakar, seolah-olah peranan ini ditulis untuknya. Dalam komedi aksi lain, dia juga mempunyai sentuhan Ryan Reynolds yang tersendiri. Lucu di dalam dan di luar skrin, serta seorang bapa dan suami yang hebat.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 11, 2023 7:43 pm

Latest Articles

Skip to toolbar