22.3 C
Malaysia
Friday, December 8, 2023

2023 Chevy Corvette Z06 VIN 001 Dijual pada $3.6 Juta untuk Amal Veteran

Z06 pertama di luar talian adalah jualan untuk amal di lelongan besar-besaran Barrett-Jackson Scottsdale.
  • Chevrolet mendermakan versi pengeluaran pertama Z06 baharu yang akan dilancarkan pada musim panas ini, dan pembida dengan cepat memutuskan yang ini berbaloi untuk dimiliki. Sebelum lelongan Barrett-Jackson hujung minggu ini, pakar berpendapat ia mungkin mencecah lebih satu juta dolar. Sebaliknya, ia berharga $3.6 juta.
  • Itu sebahagiannya kerana hasil akan disalurkan kepada Operation Homefront, yang membantu veteran tentera dengan keperluan mereka dalam beralih kembali kepada kehidupan awam di A.S.
  • Z06, yang mempunyai 670-hp 5.5-liter V-8, akan dijual pada harga yang lebih berpatutan iaitu $90,000 apabila ia mula mencapai pembeli pada akhir tahun ini.
Ia dijangka dijual dengan harga lebih satu juta dolar, tetapi pengeluaran runcit pertama 2023 Chevrolet Corvette Z06 Edisi Ulang Tahun Ke-70 akhirnya dijual pada harga $3.6 juta pada lelongan Barrett-Jackson di Scottsdale, Arizona, hujung minggu ini. Itulah rekod syarikat lelongan untuk kereta yang dilelong untuk tujuan amal, mengalahkan enjin pertengahan pertama Chevrolet Corvette Stingray, yang dijual pada harga $3 juta pada 2020 untuk memanfaatkan Dana Kanak-kanak Detroit. Menariknya, pembida yang menang adalah orang yang sama untuk kedua-dua Vettes: pemilik pasukan NASCAR Rick Hendrick.

Kereta seperti menarik perhatian mereka yang saksama, tetapi terdapat sebab lain VIN #1 daripada barisan pengeluaran dijual lebih tiga kali ganda daripada nilai jangkaan, dan itu kerana 100 peratus daripada hasil jualan akan disalurkan kepada Operation Homefront, sebuah badan bukan untung nasional organisasi yang bekerja "untuk membina keluarga tentera yang kuat, stabil dan selamat supaya mereka boleh berkembang maju dalam komuniti yang telah mereka bekerja keras untuk melindungi."

Jangan lupa untuk menekan butang follow dan like di page rasmi kami di Facebook dan Twitter

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
1FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
15,327
Total active cases
Updated on December 8, 2023 2:56 pm

Latest Articles

Skip to toolbar