21.6 C
Malaysia
Monday, October 3, 2022

2 kereta merah ‘reverse’ serentak cetus kemalangan kecil

DUA buah kereta berwarna merah namun berlainan jenis dilihat sama-sama mengundurkan (reverse) kenderaan sehingga berlakunya kemalangan kecil.

Begitulah insiden yang berlaku baru-baru ini di mana satu rakaman video menjadi tular di laman sosial mencuit hati ramai.

Menerusi video pendek berdurasi hampir 40 saat itu, kelihatan dua buah kereta berwarna merah telah melanggar antara satu sama lain semasa kedua-kedua pemandu cuba keluar daripada parkir kereta.

Sejurus perlanggaran kecil itu berlaku, pemandu dan penumpang kedua-dua buah kenderaan terbabit keluar untuk melihat keadaan bahagian belakang kereta masing-masing.

Yang mencuri tumpuan ramai apabila melihat kedua-dua kereta Honda City dan Proton Saga itu berwarna merah dan ia dipandu pula oleh wanita.

Justeru tercetuslah perdebatan, ramai yang mengaitkan situasi itu dengan tagline ‘wanita tidak pernah salah’ dan membuatkan orang ramai berseloroh menyatakan kedua-dua pemandu langsung tidak bersalah dalam kemalangan kecil ini.

Ujar mereka;

“Women always right. So dua-dua betul. Yang salahnya owner dashcam kot.”

“Video paling rare, pertama di dunia. Sama warna, sama jantina pemandu. Balik-balik suami yang kena ni.”

“Orang perempuan ni kalau bawa kereta tak pernah tak buat hal. Macam dah rancang je kereta sama warna dan sama-sama reverse.”

“Aduhai, tapi betullah kan? Kadang-kadang memang tak nampak kereta dari belakang. Nasib cium sikit je.”

“Sudah… dua-dua perempuan tu, apalah kesudahannya tu kan?”

“Hal perempuan biarlah mereka settle, kita orang lelaki tengokkan je, kang ada yang bertelur dahi haha.”

Moga insiden sebegini boleh menjadi iktibar buat semua pemandu terutamanya wanita agar lebih peka dan berhati-hati sebelum memulakan pemanduan.

Sumber : The Sinar Plus

Dapatkan berita-berita terkini dan viral di page kami. Jangan lupa untuk menekan butang Subscribe, follow dan like di page rasmi kami :
Like : Facebook
Follow : Twitter
Subscribe : Youtube

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

37FansLike
0FollowersFollow
31SubscribersSubscribe

Covid-19

Malaysia
24,097
Total active cases
Updated on October 3, 2022 12:29 am

Latest Articles

Skip to toolbar